• HD clean tunnel system

  HD Clean Tunnel has developed a system which prevents hazardous polluted air from leaving exits from tunnels and motorway-covering structures.

  READ MORE
 • HD clean tunnel system

  HD Clean Tunnel has developed a system which prevents hazardous polluted air from leaving exits from tunnels and motorway-covering structures.

  READ MORE
 • Brandblussystemen

  FirePro® aërosol blusstof kan worden ingezet voor bron- en ruimtebrandbestrijding alsmede voor draagbare methoden van brandbestrijding.

  LEES MEER
 • MACBuster® Ruimteventilatie

  De MACBuster® zuigt aan één zijde vervuilde lucht aan, filtert de lucht en blaast de schone lucht aan de andere zijde weer uit.

  LEES MEER
 • Safety Management

  Integrated Safety Management means focusing on prevention, such as preventing sickness and accidents on the part of civilians and staff, minimizing the chances of fire in buildings and theft of goods and preventing environmental harm to the ground, the air and water.

  READ MORE
 • Prefab Werkruimtes

  Gesloten verwerking cabines welke pure kwaliteit lucht en bescherming voor uw medewerkers garanderen.

  LEES MEER
 • Engine Vapour Extractor

  Het inwendig wassen van vliegtuigmotoren met behulp van de ‘Engine Water Wash’ levert vliegtuigmaatschappijen een grote kostenbesparing op.

  LEES MEER

Air quality engineers

U.C. Technologies is een uitvoerend ingenieursbureau dat duurzame oplossingen realiseert  op het gebied luchtkwaliteit voor  binnen-  en buiten-milieu. Met u zoeken we naar milieu-installaties die voor uw bedrijf economisch verantwoord zijn, alle betrokkenen optimaal ten dienste staan en de omgeving minimaal belast. Moderne ideeën over: energiezuinig, energie terugwinning, cradle to cradle, internet of things, Big Data, Clean Production, Smart Industry, Lean, circulaire industrie worden zoveel mogelijk verwerkt in onze installaties. Wij zijn de Air Quality Engineers.

De milieu-installaties die U.C. Technologies bouwt zijn meetsystemen om de gewenste luchtkwaliteit waar dan ook te realiseren  en/of te bewaken.   De kennis waarvan wij als ingenieursbureau gebruikmaken is een combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, natuurkunde, chemie, biologie, installatie en regeltechniek. Met dit inzicht bedenken wij duurzame totaaloplossingen op het gebied van thermodynamica, integrale veiligheid, klimaatbeheersing en industriële ventilatie. Wij belichten de problematiek van diverse kanten daarbij houdt U.C. Technologies rekening met ontwikkelingen in de werkomgeving, de markt, wet- en regelgeving en de directe omgeving van het gebouw.

Ingenieursbureau voor luchtkwaliteit in binnen- en buiten-milieu

Er zijn tal van milieus waar het bewaken van waarden voor de luchtkwaliteit van belang kunnen zijn:

 •  de inhoud van transportcontainers bij inklaring,
 •  binnen toegangspoorten ten behoeve van toegangscontrole,
 •  in productiestraten ter bescherming , maar ook als kwaliteitscontrole van het product,
 • op de werkplek ter bescherming van de medewerker tegen irritaties, allergische reacties, acute ziekteverschijnselen, of chronische ziektes  als COPD, astma en kanker,
 •  als bescherming tegen brand- en explosieschade,
 • om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen,
 • als actie tegen stankoverlast,
 • een manier om vervuiling van het buitenmilieu te voorkomen.

Waar mogelijk passen wij continue metingen toe om het milieu te  kwalificeren. In andere gevallen voeren we op gezette tijden gecertificeerde metingen uit  om de luchtcondities optimaal te bewaken.  Detectiemethoden op basis van veranderingen in  fysische, chemische, biologische eigenschappen,   gas chromatografie, massaspectometrie of  IRspectrometrie worden door ons ingezet om onze milieu-systemen effectief aan te sturen.  Voor onze ontwerpen putten we uit alle technisch mogelijke reinigingsmethoden en beperken wij ons niet in de keuze tot standaard verkrijgbare reinigingssystemen. Als ingenieursbureau zijn wij ook merkonafhankelijk.  Met deze instelling komen we regelmatig tot succesvolle onconventionele oplossingen als bijvoorbeeld:

 • HD clean tunnel concept ®
 • Macbuster ®
 • Engine Vapour Extractor (EVE) ®
 • Aerosol Filterblussysteem ®
 • Novodek ® snijtafels
 • Elektronische luchtkwaliteit bewaking

Ruimteventilatie volgens de modernste concepten.

Sinds haar oprichting heeft U.C. Technologies vele meettechnieken, afzuigelementen en reinigingsinstallaties ontwikkeld, waarvan sommige gepatenteerd. Verschillende componenten zijn in de loop van de tijd dankzij serieproductie nu goedkoper door andere leveranciers op de markt gebracht. Onze systeemoplossingen bestaan dan ook zoveel mogelijk uit standaard maar ook klant specifieke componenten. Indien gewenst maken we ook gebruik van hergebruikte componenten. Uit duurzaamheids-overwegingen proberen wij onze componenten zoveel mogelijk te hergebruiken. Voor u levert dit een kostenbesparing. Zo kunnen  wij u de maximale meerwaarde van een aanvraag bij U.C. Technologies bieden tegen een korte levertijd en een concurrerende prijs.

Ook bij inkoop van losse componenten zijn wij u graag van dienst, hoewel minder concurrerend, bieden wij u de beste service.

Bent u op zoek naar een duurzaam luchtkwaliteitsysteem voor binnen- en buitenmilieu, neem dan direct contact op

 

 

Onze producten

HD Clean Tunnel System
Een systeem dat voorkomt dat de gevaarlijk vervuilde lucht uit tunnels stroomt.
LEES MEER
Engine Vapour Extractor
Het inwendig wassen van vliegtuigmotoren levert een grote kostenbesparing op.
LEES MEER
NOVODEK® Snijtafel
NOVODEK® voor het afvangen van stof en gassen die vrijkomen bij de diverse snijprocessen.
LEES MEER
Werkplaats Ventilatie
MACBuster® zuigt vervuilde lucht aan, filtert en blaast de schone lucht aan de andere zijde weer uit.
LEES MEER
Industriële verwarmingsystemen
Het systeem levert warmte door straling, een werkwijze die geen luchtstromen veroorzaakt.
LEES MEER
Prefab Werkruimten
Gesloten verwerking cabines welke pure kwaliteit lucht en bescherming voor uw medewerkers garanderen.
LEES MEER
Brandblus Systemen
FirePro® aërosol blusstof kan worden ingezet voor bron- en ruimtebrandbestrijding alsmede voor draagbare methoden van brandbestrijding.
LEES MEER
Veiligheid Management
Bij Integrated Safety Management gaat de aandacht uit naar preventie van ziekte en ongevallen.
LEES MEER
UCT Booster

DE UCT BOOSTER

Met de introductie van onze nieuwe website zetten we onze eerste stappen in de wereld van de sociale media. Door middel van social media, delen we niet alleen onze projecten en producten, maar ook innovatieve oplossingen, kennis en interessante informatie met betrekking tot ons werkgebied. Met trots introduceren wij onze UCT Booster, uw dagelijkse bron van inspiratie!

UCT Booster Artikels

Ton Hauzer gastspreker op tweede tunnelcongres van stRaten-generaal

Ton Hauzer gastspreker op tweede tunnelcongres van stRaten-generaal

ANTWERPEN – Onder ruime belangstelling hield stRaten-generaal, in het Antwerpse provinciehuis, op woensdag 7 maart zijn tweede tunnelcongres. Ze wil burgers en politici informeren, over de gevolgen van het verkeer en hoe die kunnen worden verminderd. Ton Hauser begon zijn presentatie tussen de toeschouwers. De mens heeft de vrijheid te veranderen, maar verandering roept weerstand […]

 

Joop van Zanten Staalservice bestaat 50 jaar! #luchtkwaliteit

Joop van Zanten Staalservice bestaat 50 jaar! #luchtkwaliteit

Staalsnijbedrijf Joop van Zanten Staalservice ..is een staalsnijbedrijf vanuit plaat, gespecialiseerd in nabewerkingen. Ons staalsnijbedrijf is totaalleverancier in bewerkingen van staalplaat door autogeensnijden, plasmasnijden, plaatknippen en kent vele nabewerkingen zoals bijvoorbeeld kantpersen, richten en aanbrengen van laskanten. Maar ook voorlasersnijden en andere (na)bewerkingen kunt u uitstekend bij ons staalsnijbedrijf terecht. Met behulp van een goed geoutilleerd machinepark, […]

 

Handleiding voor analyse levensloop producten

Handleiding voor analyse levensloop producten

50% MILIEU

Bedrijven die een levenscyclusanalyse (LCA) willen maken, hebben er een handig hulpmiddel bij: een speciale handleiding die helpt bij de eerste stappen voor het opstellen van een LCA.

 

Klimaatinstallaties gaan Circulair!

Klimaatinstallaties gaan Circulair!

In januari startte het Keteninnovatieprogramma “Klimaat voor Verandering”. Een startschot voor de klimaatinstallatie branche om gezamenlijk een circulaire ambitie neer te zetten en deze ambitie te realiseren door concrete innovatie projecten. De samenwerking in de keten is daarbij essentieel, zodat zij gezamenlijk een systeemverandering teweegbrengen. Met de actiebereidheid voor die systeemverandering zit het wel goed […]

 

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie, innovatie of nieuwe ideeen, de UC Technologies Booster is een perfecte plek om te starten.

Help ons deze bron uit te breiden door uw werk te delen en uw verhaal te vertellen.